Sinterklaas vieren op school

  • Miranda Vermaak

    Wie heeft er een leuk idee voor het vieren van het sinterklaasfeest op school. Vaak hebben we op onze school een thema centraal staan. Wie helpt ons aan een leuk idee?????

  • desiree Kuipers

    Hallo

    Via via ben ik bij jou berichtje terecht gekomen. Ik ben leerkracht van groep 1 en ik ben ook op zoek naar een leuk thema. We zijn daar vorig jaar mee gestart dus ik heb nog weinig ideeen voor jou.

    Politie op school, er is een piet zoek. s'avonds zetten wij een tentje een tentje in de hal en daar bleef piet slapen. Natuurlijk was hij er niet overdag. Elke dag vonden de kinderen iets nieuws bij de tent, pepernoten als ontbijtje en een naaimachine, een waslijntje met stukjes rode stof. Uiteindelijk komt het erop neer dat hij een nieuwe mantel aan het maken was voor sint en deze gaf hij op 5 december, dus Sint moet op school komen in een regen jas of een oude mantel.

    Dit is zeer kort maar ik wil je er wel meer over vertellen.

    Heb jij misschien een idee voor mij???

    Ik hoop iets van je te horen. bedankt groetjes desireeMiranda Vermaak schreef:

    >

    > Wie heeft er een leuk idee voor het vieren van het

    > sinterklaasfeest op school. Vaak hebben we op onze school een

    > thema centraal staan. Wie helpt ons aan een leuk idee?????

  • Rutger

    Beste Miranda,

    Heb helaas ook geen tips voor je, maar ben net als jij zoekende. Ik ga sinterklaas spelen voor de kinderen van mijn collega's (ongeveer 130) varierend van 0 tot 8 jaar en moet in 2 tot 4 uur tijd iets onvergetelijks wegzetten. Ik hoop dat er mensen die hiermee ervaring hebben dit bericht lezen en ons allebei een aantal goede tips/ links kunnen geven.

    MZZL

  • Mariëlla

    Wij hebben bij ons op school 2 jaar achter elkaar een speurtocht gehouden.

    Eerste keer een tocht van school naar de bakker. Hier zat Sinterklaas slapend in een stoel, op school waren 2 pieten gekomen die Sinterklaas kwijt waren, dmv kaarten die we hadden gemaakt en opgehangen zijn de kinderen van school uit samen met de pieten Sinterklaas gaan zoeken.Op de wegwijskaarten stond een zwarte pietenhand met een uitgestoken wijsvinger naar links of rechts wijzend, we hadden er ook opdrachtkaarten tussen zitten en de kinderen moesten zoeken naar de gouden pepernoot.

    Tweede keer kwam een piet naar school met de mededeling dat Sint nog bij de tandarts was.De kinderen zijn toen ,ook met een speurtocht, Sinterklaas gaan halen bij een echte tandarts.Daar mochten ze allemaal naar binnen en Sint zat in de tandartsstoel. Beide keren waren voor groep 1 tot en met 4.

    Bij deze hoop ik dat iemand hier iets mee kan en ik zoek natuurlijk weer iets nieuws voor dit jaar.Reacties graag voor 6 oktober alsjeblieft.

  • Elsa

    Op internet is er genoeg te vinden:

    http://www.jufjuf.nl/ingezonden/ingezonden.htm

    http://www.praxisbulletin.nl/archief/archief_view_default.asp?ru_id=4&id=9

    http://www.digischool.nl/po/community34/bijdragensinterklaas.htm#welkom

    http://www.digischool.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=1316&sid=625f6d7c46846b701e38dc4e8c13eecf

  • mo'tje

    he miran,

    leuk he, al zoekende kom ik je oproepje tegen.

    Ideetjes blijven uit,helaas,we zoeken verder.

    Tot woensdag a.s.

    Mo